Af Gül Öztürk – Socialrådgiverstuderende, København

Vold er ikke en løsning. Nej! Det er blot en handling man udfører i vrede, og dette kan bl.a. føre til fysiske, psykiske, materielle, seksuelle, samt økonomiske følger for både voldsudøveren og voldsofferet i eksempelvis et parforhold. Voldsudøveren kan blive straffet efter straffelovens § 244, som siger følgende:

”§ 244. Den, som øver vold mod eller på anden måde angriber en andens legeme, straffes med bøde eller fængsel indtil 3 år.”

Især i parforhold, hvor den ene partner udsættes for partnervold, kan det være svært for offeret at komme ud af denne onde cirkel af vold, hvis offeret ikke anmelder dette til politiet eller søger hjælp i sit netværk og ikke italesætter volden. Fordi der er kærlighed involveret i parforhold, kan kvinden i et parforhold let være tilgivende overfor sin voldelige partner, og også hvis de har fælles børn. At fortælle andre personer, at man bliver slået, kan være et meget sårbart og tabu belagt emne, at snakke om. Men at tie stille i denne onde cirkel af partnervold, er heller ikke en løsning!

Derfor mener jeg, at man som voldsoffer bør tage det næste skridt ved at italesætte volden, og søge hjælp hos en person i sit netværk. Det kan eksempelvis være familie, venner, kollegaer fra arbejdspladsen, professionelle fagfolk, rådgivere, organisationer, foreninger, krisecentre osv. De kan nemlig hjælpe dig på den bedst mulige måde.

Bryd ud af volden og kom ud af den onde cirkel ved at italesætte volden. Det er netop det første skridt til et nyt liv, uden volden.

Tilbage til “Blog”

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vi bruger cookies til at optimere vores service og målrettet markedsføring 🍪
X