Støtte og rådgivning til borgere og professionelle i sager om tvangsægteskab

At kunne vælge sin partner selv er en menneskeret. Når vi fra en ung eller i medierne hører om tvangsægteskab, vil vi af gode grunde enten bevidst eller ubevidst reagere på noget, som ikke er OK. I konkrete situationer, hvor f.eks. en familierådgiver, en frivillig organisation eller et familiemedlem ikke ved, hvordan de skal råde og vejlede en ung i denne situation, kan jeg ud fra min erfaring på området træde ind i sagen.

Målet er, at de unge selv skal vælge partner, og at forebygge voldelige konflikter, der i sidste ende kan koste en ung livet.

_MG_8893 copy
Tvangsægteskab Lau_Lau Chan

Hvad gør jeg i sager vedr. tvangsægteskab?

Jeg har efterhånden oplevet en del episoder, hvor familierådgivere fra kommunernes børne- og familiegrupper har været afmægtige i forhold til at hjælpe unge, som er under pres for at indgå et ægteskab efter familiens ønske.
I sådanne og i forebyggende situationer indgår jeg i et tæt samarbejde med familierådgiveren, den unge og familien, indtil det lykkes at få forældrene til at acceptere den unges valg og undgå tvang.

Vigtige forudsætninger for at nå dette mål er:

  • Fra starten at gøre arbejdsmålet samt min funktion og rolle tydelig
  • At kende disse familiers og unges tanke- og handlemønstre, dvs. hvilke kulturelementer der spiller ind i spændingen mellem parterne
  • At kunne afdække, hvad der er den unges behov og at kunne konfrontrere familien med dette uden at skabe yderligere konflikt
  • At holde fast og støtte de unge ud fra deres behov og valg, selv om det kan være kompliceret
  • At turde tro på, at de komplekse problemer kan løses

OBS! Private kan henvende sig anonymt

Ring eller brug f.eks. kontaktformularen.

Læs om anonym hjælp til voldsramte kvinder.

Artikler vedr. tvangsægteskab:

Indsats mod tvangsægteskab
Systemernes ofre
Ægteskab som behandlingsform

 

Kontakt mig

Har I brug for en erfaren konsulent med speciale i udsatte familier, en engageret supervisor eller en inspirerende foredragsholder?

Kontakt mig og hør, hvad jeg kan gøre for jer
Hjem Introduktion til mine ydelser Konsulentbistand til kommuner Rådgivning om tvangsægteskab