Etniske ældres fremtid

Jeg var oplægsholder, da LederForum arrangerede seminaret Ældredagene 09 den 27. og 28. april 2009. Jeg holdt oplæg om etniske ældres fremtid.

Dialogen mellem mig og seminarets deltagere fik mig til at tænke over, at en del kommuner og medarbejdere i plejesektoren vil komme i kontakt med ældre etniske grupper. Jeg hørte fra seminardeltagerne, at det er svært for dem at komme i kontakt med ældre af anden etnisk herkomst samt deres familier, så man kan oplyse om plejeinstitutionernes tilbud til ældre.

Jeg synes, vi skal indse, at ældre etniske har brug for plejehjemmets tilbud. Etniske familier tror, de selv kan tage vare på deres ældre, men uden at generalisere er familiernes arbejdsvilkår og andre forhold medvirkende til, at de ikke selv er i stand til at pleje og tage vare på deres ældre.

Derfor mener jeg, at både myndigheder, plejehjemsledere og ikke mindst jeg selv sammen med andre skal forsøge at skabe kontakt til denne gruppe med henblik på at oplyse om ældres ret og pleje. Sammen skal myndighederne og plejesektoren støtte plejesektorens personale i, hvordan de bedst kan støtte de ældre i deres institutioner.

Læs om foredrag om arbejdet med etniske ældre


Kontakt mig

Har I brug for en erfaren konsulent med speciale i udsatte familier, en engageret supervisor eller en inspirerende foredragsholder?
KONTAKT MIG og hør, hvad jeg kan gøre for jer
About the Author

Ahmet Demir

Jeg har 30 års erfaring med udsatte børn, unge og familier og særligt kendskab til etniske minoriteter. Mine ydelser er rettet mod, kommuner, skoler og institutioner, privatpersoner. Jeg tilbyder terapi, konflikthåndtering, konsulentbistand, supervision, mentorordninger, foredrag og kurser skræddersyet alt efter behov.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *