Igen, igen politisk panik og manifestationer
Som jeg har hørt det fra medierne, har socialdemokraterne foreslået, at man skal tvinge etniske forældre i sociale boligområder i forældreskole. Det er godt, at socialdemokraterne interesserer sig for etniske forældres problemer, men jeg synes, at de går i panik og vil manifestere sig over for andre politiske partier med udmeldinger, pga. det vi har hørt om etniske børns og unges problemer.

Integrationsproblemer kan ikke løses af panikhandlinger
Vi har haft integrationsproblemer med etniske forældre både i går og i dag, og vi vil også have dem i morgen, for vi kan ikke løse alle integrationsproblemer.

Men jeg er overbevist om, at initiativer fra politiske partier kan være med til at forebygge isolation, så kommende generationer får et tilhørsforhold til det danske samfund. Ikke ved at tvinge forældrene på skolebænken, for hvad hjælper det, at de lærer, hvordan de skal opdrage deres børn, når de bor i en boligblok med udelukkende etniske familier, og der kun er etniske børn i skolen og daginstitutionerne?

Det er på tide at lære af de historiske og politiske initiativer i forhold til integration. Hvad har vi forsøgt, og hvad har vi lært? Hvordan kommer vi videre med at forebygge isolationen af etniske grupper og især af den kommende generation, så de ikke tiltrækkes af ekstremt religiøse eller kriminelle grupper?

Jeg er overbevist om, at både socialdemokraterne og andre partier på følgende områder kan tage initiativer, der påvirker etniske gruppers integration i positiv retning:

Boligpolitik. Skal der fortsat være boligområder som fx Vollsmose, Gellerup, Taastrup og Ishøj, hvor en stor del af beboerne er af anden etnisk oprindelse?
Fordeling af børn og unge på skoler og andre pædagogiske institutioner for at støtte børn og unge med anden etnisk baggrund
Arbejdsmuligheder. En stor del af de etniske grupper står uden for arbejdsmarkedet, og mange tror, de måske ikke kan dansk eller mangler uddannelse. Desværre har jeg mødt en del, som har svært ved at få arbejde, selv om de er født, opvokset og uddannet her i landet

Motivere de unge til at tage en uddannelse
Hvad gør man med familier, der er ramt af sygdom/psykiske lidelser?
Forældreuddannelse er en brik i puslespillet, og ovenstående emner er andre brikker, der skal fungere, før man kan tale om integration.

De politiske partier har mulighed for at påvirke og handle i forhold til ovenstående punkter, men hvis vi ikke ser nogen politiske initiativer, er jeg bekymret for, at den kommende generation bliver mere usikker på, hvor den hører til.

Min mangeårige kontakt til familier og pædagogiske institutioner i områder med socialt boligbyggeri viser mig, at forældrene vil flytte og have deres børn i skoler med andre nationaliteter. Fx har ressourcestærke etniske familier på det seneste valgt at sende deres børn på kristne skoler.

Det vil sige, at gruppen gerne vil udvikle sig, så de politiske handlinger skal give mulighed for, at den yngre generation udvikler et tilhørsforhold til det danske samfund.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vi bruger cookies til at optimere vores service og målrettet markedsføring 🍪
X