Jeg sidder nu og forbereder mig til en konference, der handler om etniske iværksættere og finder sted på Christiansborg. Målgruppen er alle uanset etnisk baggrund, og politikerne skal også være med.

Jeg er blevet inviteret til konferencen for at give mit bud på, hvordan det er at starte sin egen virksomhed inden for mit arbejdsområde med social adfærd, uddannelse, familier, børn og unge.

Jeg tænker, at iværksættere har forskellige arbejdskategorier, så i mit oplæg vil jeg tage udgangspunkt i følgende disposition:

 • Virksomhedens visioner.
 • Målet for virksomheden.
 • Virksomhedens værdier.
 • Måden, hvorpå virksomheden realiserer sin ydelse.
 • Case 2. Superman!!? Jeg slutter mit oplæg med, hvordan vi tværfagligt kan støtte en ung mand, der kom på kant med loven.

Jeg har ti minutter til mit oplæg, hvor jeg vil udfordre iværksætterne til at tænke som en moderne virksomhed. Jeg mener, at alle kan lade sig inspirere af ovennævnte og finde sin egen moderne virksomhed, som kan organiseres og markedsføres. Alle, uanset etnisk baggrund, kan blive iværksætter, også inden for andre brancher end servicesektoren. Min virksomhed er ikke meget forskellig fra en hvilken som helst anden gruppe i samfundet.

Sidder nogen af jer med erfaring og viden om iværksætteri, er I velkomne til at komme frem med det inden i eftermiddag. Så vil jeg lade mig inspirere af jeres viden og erfaringer, som jeg sætter stor pris på.

Tilbage til foredrag og kurser

2 tanker om “

Konference om etniske iværksættere

Jeg er blevet inviteret til konferencen for at give mit bud på, hvordan det er at starte sin egen virksomhed inden for mit arbejdsområde med social adfærd, uddannelse, familier, børn og unge.:

 1. mustafa siger:

  vedrørende de unge kom kend med loven,hvordan kan bliver de integreret i arbejdsmarkeden når de kraver rent straffeattest.hilsen mustafa

 2. Ahmet Demir siger:

  Hej Mustafa
  Tak for din kommentar til min side. Med hensyn til dit spørgsmål om hvad vi gør ved unge, der er kommet på kant med loven, men afkræves en ren straffeattest er det et godt spørgsmål.
  Uden at generalisere må jeg sige, at det er svært at støtte unge, der er kommet på kant med loven og har en plet på straffeattesten, men jeg forsøger selv og ved, at også en del socialarbejdere forsøger at støtte de unge i at komme i arbejde.
  Der kan være flere grunde til, at en virksomhed ansætter de unge, men først skal man arbejde med den unges holdning til arbejde og gøre den unge bevidst om de basale krav fra en arbejdsgiver. Desuden skal den unge støttes i at yde det, som arbejdsgiveren kræver.
  Det andet forhold, som ud fra min erfaring også har betydning, er, at arbejdsgiveren ser mig eller myndighederne som en form for tryghedsgaranti. Og i sidste ende har virksomhedens sociale ansvar efter min mening en væsentlig betydning.
  Jeg benægter ikke, at det er en stor udfordring for unge med en plettet straffeattest at få arbejde, men jeg vil opfordre forældrene, de unges netværk og myndighederne til ikke at give op på forhånd, men støtte dem og forsøge at finde arbejde til dem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vi bruger cookies til at optimere vores service og målrettet markedsføring 🍪
X