Af Ahmet Demir

På det sidste har nogle politikere udpeget særskilte befolkningsgrupper til at være årsag til stigende coronasmitte og flere voldsepisoder, men vi må tale om tingene, som de er!

Politikere og meningsdannere skal naturligvis tage aktuelle emner op og debattere dem i medierne, men en del politikere stillede sig i kø for at give en bestemt gruppe i Aarhus skylden for den stigende smitte. Desuden har indvandrerdrenge fået skyld for vold og utryghed på fx togstationer. Her forventer jeg, at ansvarlige politikere sørger for at få nuancerne med, så ikke alle unge indvandrere opfattes som voldelige.

Jeg vil ikke afvise, at en etnisk gruppe har fået smittetallet til at stige, men det kan skyldes mange forhold. Har de fx fået den rette viden og information om virussen, og hvordan den bekæmpes? Et andet væsentligt element er gruppens sociale og økonomiske forhold, for hvis boligforholdene er trange, spredes smitten nemmere.

Jeg tror på og er stolt af de unge, P1 interviewede forleden

Når politikerne debatterer vold og utryghed ud fra konkrete episoder, må de tjekke fakta. I P1 hørte jeg en ung dansker, der var blevet overfaldet, og en ung med anden etnisk baggrund. Selv om overfaldet var ubegrundet, havde den overfaldne en nuanceret holdning til indvandrere og stemplede ikke alle indvandrerdrenge som voldelige.

Den unge indvandrer så sig selv som dansker og får derfor en dårlig smag i munden, når politikere i den offentlige debat sætter fredelige drenge som ham selv i bås med voldelige unge.

Jeg blev glad, da jeg hørte de to unges nuancerede syn på andre. Det menneskesyn bringer håb for fremtiden.

Coronavirus og vold skal bekæmpes af alle

Alle borgere fra alle etniske grupper har medansvar for at bekæmpe coronavirussen. De skal fx selv påtage sig ansvar for at opsøge den rette viden i landet, hvor de bor, i stedet for at følge med i medierne fra deres oprindelige lande. De skal følge udviklingen her i landet og rette sig efter myndighedernes anvisninger, så de passer på sig selv og andre.

Forleden viste tv et indslag fra en begravelse, hvor en etnisk gruppe ikke respekterede sundhedsmyndigheders retningslinjer, selvom den religiøse leder gjorde opmærksom på dem. Her mener jeg klart, at fx politiet skal træde til og få gruppen til at rette ind.

Vold kan på ingen måde accepteres

At nogen indvandrerunge skaber utryghed, overfalder og chikanerer uskyldige borgere er helt uacceptabelt. Sociale myndigheder og politi må meget tidligt samarbejde om at forebygge disse unges marginalisering og undgå vold og andre uhensigtsmæssige handlinger. Ikke mindst skal forældrene inddrages og gøres ansvarlige for deres børns handlinger.

Personligt har jeg god erfaring med forebyggende indsatser, hvor de unge støttes i forhold til fx skole, uddannelse og familie, så de kommer på rette vej.

Vi har alle et ansvar for at arbejde for et fredeligt, respektfuldt og trygt samfund. Vi skal debattere temaer, der vedrører etniske grupper, men det skal gøres inden for de etiske rammer. Debat skal føre til mere harmoni i samfundet og ikke grave grøfter og få befolkningen til at tænke på os og dem. Den tankegang er ikke konstruktiv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vi bruger cookies til at optimere vores service og målrettet markedsføring 🍪
X