Bragt i JP (15/03/09)

Af Orla Borg og Carsten Ellegaard

Der er mange fornuftige forslag til at bekæmpe marginalisering, men der mangler nogle, der involverer forældrene, siger indvandrerkonsulenter.Familiekonsulent Ahmet Demir, der i dag er selvstændig, men som i årevis har arbejdet med børn og unge i Hvidovre Kommune er enig.

»De forslag, som ridses op, kan jeg kun hilse velkommen og jeg er sådan set enig i forslagene. Herunder tænker jeg bl.a. på, at det er vigtigt, at der bliver styr på koordineringen i forhold til indsatsen i de enkelte kommuner.

Men det lyder som om, at man kun fokuserer på børn og unge. Jeg efterlyser et meget større fokus på forældrene. Forældrene forsøger at tage deres ansvar, men i nogle af de udsatte og marginaliserede familier, så savner jeg forslag til, hvordan man opkvalificerer forældrene til at tage det ansvar omkring bl.a. sundhed og arbejde osv.

Det er meget fint at lave en masse tiltag i forhold til børn og unge, men problemet er, at det er svært at nå dem helt, hvis ikke vi har forældrene med.«

»Forældrene er ikke altid umulige at nå. Der må man gå ind og se på hver enkelt familie, man er nødt til at se om der er nogle behandlingstilbud eller andet. Pædagogerne kan ikke løse problemerne med marginaliserede unge, Anders Fogh kan heller ikke løse det, derfor skal vi forsøge at få forældrene til på en eller anden måde at være med til at løse det. Det nytter ikke, at stå med en pegepind, men finde ud af, hvor meget af forældrene kan gøre,« siger Ahmet Demir.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vi bruger cookies til at optimere vores service og målrettet markedsføring 🍪
X