Indvandrerbørn oplever svære skilsmisser

Manglende skilsmissekultur blandt etniske minoriteter i Danmark gør det svært at være skilsmissebarn i en indvandrerfamilie, viser ny SFI-forskning. Både forsker og familieterapeut mener, at fagpersoner skal være mere opmærksomme på børnenes udfordringer.

Af Nanna Jakobsgaard (12.09.2014)

Bragt Berlingske Nyhedsbureau

Jeg er blevet citeret i Berlingske Nyhedsbureau i forbindelse med skilsmisser i familier med anden etnisk oprindelse end dansk. Hvis du er interesseret i hele artiklen, er her et link.

“…Familieterapeut med speciale i udsatte familier og etniske minoriteter, Ahmet Demir, ser også tavsheden over for børnene som et stort problem. Han er enig i, at fagfolk skal rette opmærksomheden mod børnene.

»Selvom Ahmet, Mehmet og Ayses forældre bliver skilt eller er på vej til det, så er der en tavshedskultur hos fagfolk. Det kan skyldes mange ting – uvidenhed, usikkerhed, berøringsangst,« siger han og fortsætter:

»Min opfordring er klart, at fagfolk skal være oppe på dupperne og ekstra opmærksomme på, hvordan børnene reagerer i skilsmissen og prøve at få dem til at tale åbent om, hvordan de har det. Det har de i den grad brug for,« siger han.

Familieterapeuten mener dog også, det er vigtigt, at der i familien tales åbent om skilsmissen…”


Kontakt mig

Har I brug for en erfaren konsulent med speciale i udsatte familier, en engageret supervisor eller en inspirerende foredragsholder?
KONTAKT MIG og hør, hvad jeg kan gøre for jer
About the Author

Ahmet Demir

Jeg har 30 års erfaring med udsatte børn, unge og familier og særligt kendskab til etniske minoriteter. Mine ydelser er rettet mod, kommuner, skoler og institutioner, privatpersoner. Jeg tilbyder terapi, konflikthåndtering, konsulentbistand, supervision, mentorordninger, foredrag og kurser skræddersyet alt efter behov.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *