Støtte til forældre med anbragte børn

A Father's Love
Anbragte børn
Lies Thru a Lens 

I forbindelse med anbringelse af børn og unge kæmper forældrene ofte både under og efter anbringelsesprocessen med skyldfølelse over for deres børn og unge. De spekulerer på, hvad de tænker om deres forældre.

Forældrene kan udvikle et negativt syn på systemet, og ikke alle forældre har det nødvendige overskud til at sætte ord på deres tanker over for børn, unge og myndigheder. Jeg vil i min kontakt med forældrene være med til at få dem til at sætte ord på deres tanker og følelser over for deres børn og unge og ikke mindst over for myndighederne.

I forbindelse med samarbejdet med myndighederne eller anbringelsesstedet vil jeg støtte forældrene i at uddybe deres synspunkter over for myndigheder eller anbringelsessted, hvis de er usikre på deres holdning og ikke formår at uddybe deres spørgsmål.

Min støttefunktion for forældre går også på kommunikationen mellem myndigheder og anbringelsessted, da nogle familier med anden etnisk baggrund kan have sproglige problemer med at kommunikere og læse, hvad der bliver skrevet til forældrene. Mine specifikke kulturelle og faglige forudsætninger er tryghedsskabende for familien, idet jeg kender den kulturelle baggrund samt tanke- og handlemønstre.

 

Kontakt mig

Har I brug for en erfaren konsulent med speciale i udsatte familier, en engageret supervisor eller en inspirerende foredragsholder?

Kontakt mig og hør, hvad jeg kan gøre for jer
Hjem Introduktion til mine ydelser Konsulentbistand til kommuner Forældrestøtte ved anbringelser (§ 54)