Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Indvandrere i Danmark

Jeg hedder Ahmet Demir. Jeg kom til Danmark i november 1980, og arbejdede i industrien i et år. Jeg arbejder nu som aftenskolelærer (underviser tyrkisk/dansk) og har været støttepædagog siden januar 1984 til december 85, og endvidere (også nu) som klubmedarbejder i Hvidovre på Regbuen.

Hvorfor indvandrere i Danmark?

Indvandrerne kom til Dan mark fra ca. 1969, og de blev inviteret til Danmark af de danske arbejdsgivere.
I starten var det dog først familiens overhoved, nemlig manden, som kom.
I begyndelsen af 1975 kom indvandrerfamilierne og børnene. Børnenes institutionsliv begyndte efter at de kom fra deres hjemland til landet her.
I deres hjemland er der ikke nogen klubber. Børn har ikke nogen fritid i hjem landet. Det er et ukendt begreb for dem. Der er en vis pligt og nogle opgaver, f.eks. arbejde for at støtte familiens økonomi.
Sådan har deres fritid været hvor de kommer fra; men her i Danmark skal de starte et helt anderledes liv. Her har de en masse fritid.

Hvad kan/ skal vi gøre?

Som I ved, er der en masse fritidsaktiviteter efter skole tid man kan benytte; men indvandrerbørnene udnytter ikke de muligheder.
Det er der selvfølgelig en grund til. For det første kender de ikke selv de muligheder de har, og for det andet har dem som står for fritidsaktiviteterne (klubberne) ikke nok forståelse for indvandrerproblematikken, eller for at lave et stykke arbejde for indvandrerungdommen. (Selvfølgelig med visse undtagelser, desværre alt for få!).
Selvfølgelig er der nogle der vil gøre noget for indvandrerungdommen; men de gør det ud fra en assimilations politik.
Hvis vi skal arbejde med dem, så skal de følge en politik, som skal være dansk ?.
Det er en helt forkert politik!
Vi skal tværtimod arbejde med dem for at integrere dem i det danske samfund. For øjeblikket er den eneste måde at organisere indvandrerungdommen i klubberne,
at ansætte to-sprogede medarbejdere. Og. selv være opsøgende personer.

Hvem kan hjælpe os?

Jeg har selv været mod til nogle moder og seminarer om indvandrere. Her har jeg blandt andet hørt rygter om at nogle personer fra klubberne har henvendt sig til LDK for at få råd og vejledning om arbejdet med indvandrerbørn. Men de har ikke kunnet få noget svar eller bud herpå.
På baggrund af en beslutning i bestyrelsen i afdeling 5, har jeg stillet mig til rådighed for at hjælpe dem, der har problemer med ind vandrerungdommen. Eller dem der vil opsøge arbejde om disse.
Såfremt I ønsker at drage nytte af min viden p området, kan I rette henvendelse til afdeling 5 om tirsdagen i kontortiden (tlf.02-63 24 33).
Så vil sekretæren sørge for videreformidling af kontakten. Jeg er til rådighed både for telefonkontakt ? personligt. I kan komme til ring eller jeg kan kom ud til jer, hvis det ønskes.

Skriv en kommentar