Gennem mine mange års socialpædagogiske og terapeutiske arbejde med familier, børn og unge har jeg oparbejdet en del erfaringer, som er brugbare for fx traumatiserede flygtninges integration i samfundet. På det sidste har fx kommunernes jobcentre brugt min faglige ekspertise til at motivere voksne til job eller behandlingstilbud.
Mine mentoropgaver viser, at især marginaliserede grupper som indvandrere, flygtninge og traumatiserede forældre har brug for en mentor til at supplere de andre tilbud fra myndighederne. Jeg mener, at en mentor på mange måder skal være rollemodel og modig, uanset om man er mentor for en voksen eller en ung.
En mentor skal have livserfaring og med sin livsstil vise en positiv indstilling til samfundet og åbenhed over for andre kulturer. En mentor skal også have en kritisk tilgang til både sit oprindelsesland og sit nye land for at finde sin egen måde at leve. Det kan den enkelte voksne og unge udvikle, hvis de får muligheden. Jeg mener, at mentoren spiller en væsentlig rolle for disse menneskers liv og ikke mindst deres interaktion i samfundet.
Mine mange års erfaring kan i samarbejde med andre myndigheder støtte den enkelte voksne til at tage ansvar for sit liv og ikke mindst være et forbillede for deres børn. Mange, som har haft mig som mentor, har trukket på mine pædagogiske og terapeutiske erfaringer med hensyn til deres interne forhold i familien og ikke mindst deres børns opdragelse og uddannelse i Danmark.
Læs også om:
Mentor for borgere i ressourceforløb
Familiementor
Mentor for unge og voksne