Af Tuncay Demir

Jeg skriver dette indlæg på baggrund af de sidste toudvisninger, som faldt til to “danskere”, som har boet næsten hele deres liv i Danmark. Jeg har meget sværtved at forstå regeringens og Folketingets beslutning om at udvise to “danskere”, som simpelthen er en del af det danske samfund. Dette begrunder jeg med, at de er opvokset i Danmark og taler dansk, og deres identitet er mere dansk end deres oprindelige identitet.

Det er helt forkert at udvise disse “danskere” ,fordi de har ikke noget tilhørsforhold til deres oprindelige land. De kender hverken forholdene i deres land eller kan måske ikke snakke tyrkisk eller pakistansk, fordi de har boet næsten hele deres liv i Danmark. Jeg mener også, debliver udstødt og bliver samfundstabere, når de bliversendt hjem.

Disse to “danskere” kan jo ikke blive respekteret og accepteret, hvordan skal de kunne kommervidere med fremtiden, når deres eget samfund vil udstøde dem. Vi smider ansvaret fra, os når vi udviser disse to personer. Jeg mener også helt klart, at de har gjort nogle grove og voldsomme forbrydelser.

Men at vi bare finder den overfladiske løsning og mener, at udvisning kan være en konsekvens af at begå hård kriminalitet blandt etniskegrupper i samfundet, da mener jeg at vi må forsøge at finde andre løsninger, som er til gavn for den unge og samfundet.Jeg mener også, at hammeren skal falde når der begås kriminalitet, og der jeg nok enige med mange andre, men udvisning ligger helt fjernt fra mig.

Jeg mener en løsning kunne være vi forsøgte at give disse mennesker en chance, og forsøgte at sætte pris på dem, ikke for den kriminalitet de har begået, men som et individ. Det at give dem en chance og muligheder og ikke stemple dem som kriminelle, mener jeg, at vil motivere disse mennesker til at kunne begå sig i samfundet.

For de er mennesker som os andre, vi skal lade være med at se på deres fortid, det er vigtigt at se på deres nuværende situation. Hvordan kan vi som medborgere hjælpe, dem og hvilke muligheder kan vi stille op for dem.
Jeg mener vi meget slemme til at stemple folk som kriminelle, for sådan er de bare!, men jeg mener også vi må ændre vores holdninger og forsøge at være positivt indstillede over sådan nogle mennesker. Jo mere vi stempler dem, jo mere kriminalitet skaber vi, for når vi stempler dem som kriminelle, vil de tænke “Er vi virkelige sådan nogle banditter?” Og det vil være en barriere for, at individet kan komme videre med livet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vi bruger cookies til at optimere vores service og målrettet markedsføring 🍪
X