Af Karen Pedersen (06/01/2001)
Bragt i Formidlingscentret Storkøbenhavn

Unge mangler forbilleder – De unge, hvad enten det er i Vollsmose, i Århus eller her i Avedøre, reagere på forældrenes problemer. Mange af dem er destruktive og aggressive, og det har flere årsager, siger Ahmet Demir.

– For det første har de identitetsproblem. De ved ikke, hvor de hører til. Så har de generationskonflikter, kriser og nederlag i skolen, hvor de ikke føler, de slår til fagligt og socialt.

– Men det værste er, at de mangler følelsesmæssig kontakt til deres forældre. De ser forældrenes elendighed. Ser, at de er isoleret fra omverdenen, ikke kan sproget og ikke har arbejde.
Kort sagt er uduelige i både egne og andres øjne.

Politikerne vasker hænder

Ahmet Demir så gerne, at socialarbejdere og politikere i højere grad tog deres del af ansvaret for de unges problemer.

– Nogle af problemerne opstår, fordi socialarbejderne ikke er godt nok klædt på til møde de socialt udstødte unge. De har ikke indsigt i, hvorfor de unge reagerer, som de gør, og usikre på, hvordan de skal tackle problemerne, påpeger han. –

Den del savner jeg. Jeg har ikke set pædagoger og politikere stå frem i offentligheden og tage deres del af ansvaret for det, der ske i Vollsmose eller på Nørrebro, eller hvor det nu er. Doktorgrad i kaffe og snak – I Danmark er vi vældige gode til at drikke kaffe og snakke.

Vi har nærmest doktorgrad i at snakke om, hvor svært det er. Jeg drikker selv kaffe, men min vej fra ord til handling er rimelig kort, siger Ahmet Demir.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vi bruger cookies til at optimere vores service og målrettet markedsføring 🍪
X