Hvem går stadig ind for tvangsægteskab?

Ud fra min terapeutiske erfaring er det ofte forældre, der på mange måder lever et isoleret liv. De ser deres børns og unges udvikling og kan indimellem føle, at de er ved at miste deres børn. Forældrene kan blandt andet få den følelse, hvis en datter giver udtryk for, at hun har en kæreste eller er interesseret i en jævnaldrende.  Unge, som går i dialog med forældrene og udviser selvstændighed, kan også få nogle forældre til at blive irriterede over, at deres børn ikke altid retter sig efter dem. Nogle få forældre vælger at arrangere et tvangsægteskab, idet de tror, at det kan få datteren til at blive i deres liv.

Med tvangsægteskabet tror disse forældre, at datteren bliver en rigtig datter ifølge deres kultur, og at hun kommer ind på den rette vej i forældrenes forstand. I deres kultur er et ægteskab rigtigt, når man gifter sig med en landsmand.

 Hvilke unge finder sig i det eller indgår ægteskab mod deres vilje?

Det er typisk unge, der hverken har arbejde eller uddannelse. Unge, der på en eller anden måde er isoleret fra det øvrige samfund. Unge, der ikke har personlige, kulturelle, sociale, samfundsmæssige og uddannelsesmæssige kompetencer. Selv om de unge inderst inde er imod tvangsægteskabet, er de af flere grunde ikke i stand til at gå imod forældrenes beslutning om tvangsægteskab.

Efterfølgende undersøger en stor del af de unge deres muligheder for at komme ud af aftalen. Når tiden nærmer sig, hvor de skal være sammen med den partner, de ikke selv har valgt, oplever en del af disse unge en uønsket reaktion, hvor de vælger at stå fast og gå imod deres forældres tvangsægteskab. Parrene reagerer forskelligt, idet nogen vælger at gå til fx myndigheder eller medier, andre bruger deres eget netværk for at undgå tvangsægteskabet. Jeg synes, at uanset hvilken nationalitet, religion og kultur man tilhører, har ingen forældre ret til at bestemme, med hvem deres sønner og døtre skal giftes.

Nej til tvangsægteskab og ja til individets frihed til og ansvar for selv at vælge sin partner.

 Følgende kan trække på min faglige ekspertise:

  • Par, der ikke vil indgå tvangsægteskab, kan henvende sig anonymt og få råd og vejledning.
  • Forældre kan få råd og vejledning.
  • Myndigheder, fx kommuner, krisecentre eller andre, kan læse konkrete case om min måde at støtte parterne og få dem til at finde løsningen på deres konflikt.
  • Medier, fx DR, TV2 og landsdækkende aviser kan få min vurdering af konkrete situationer.
  • Foredragsarrangører kan få mig ud at holde oplæg om tvangsægteskab for forældregrupper af anden etnisk oprindelse. Jeg vil tydeliggøre, hvad tvangsægteskab gør ved de unge og ikke mindst dem selv. Jeg besidder mange års erfaringer, hvor tvangsægteskab har haft alvorlige psykiske konsekvenser for dem selv
  • Tvangsgifte par med konflikter kan trække på mig som konfliktmægler.

Jeg ønsker at bidrage til at værne om respekten for det enkelte menneskes ret og frihed, og retten til at vælge sin partner.

Læs også om:

Anonym ægteskabsrådgivning til tværkulturelle par og unge

Anonym hjælp til voldsramte kvinder f.eks. på krisecenter eller under jorden

Anonym rådgivning vedr. tvangsægteskab

Tilbage til “Jeg tilbyder”

Tilbage til “Blog”

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vi bruger cookies til at optimere vores service og målrettet markedsføring 🍪
X