Konflikthåndtering

Han er psykopatDet er umuligt at undgå konflikter i organisationen. Det kan være med din kollega, lederen eller brugerne, fx forældre, børn og unge. Såvel fagfolk som frivillige har brug for udfordringer og provokerende oplæg om konflikthåndtering.

I mit oplæg om konflikthåndtering vil jeg fokusere på mødet mellem faggrupper, frivillige, børn og unge. I mødet sker der en del, bl.a. opstår konflikter. I mit oplæg vil jeg få faggrupper og frivillige til at reflektere over egne handlinger og med nedenstående temaer give stof til at udvikle de nødvendige konflikthåndteringsredskaber.

Jeg er overbevist om, at konflikthåndteringsredskaber kan give den enkelte fagperson, frivillige og privatperson input til mødet med andre mennesker. Det kan være i form af oplæg, undervisning, eller samtaler med professionelle eller private fra eget sociale netværk. Via dialog med andre kan det enkelte menneske få input til at reflektere over det, der sker, og til at udvikle de konflikthåndteringsredskaber, som i den aktuelle situation er nødvendige for en selv.

Når mit konflikthåndteringsoplæg er for faggrupper eller frivillige, der arbejder med børn og unge, vil jeg bl.a. fokusere på følgende temaer. Indholdet i mit oplæg udvikles og udformes i tæt samarbejde med den organisation/institution, der ønsker oplægget for deres medarbejdere.

I konflikthåndteringsoplæg forsøger jeg at gøre meget ud af bl.a. følgende:

Personlig

 • At deltagerne kommer i aktiv dialog med mig.
 • At deltagerne har konkrete spørgsmål eller beskriver en konkret konflikt.
 • At deltagerne er personlige, dvs. så præcist som muligt beskriver, hvad konflikten gør ved den enkelte.

Reflekterende

 • I mit oplæg forsøger jeg i dialog med deltagerne at få dem til at reflektere over, hvad der sker mellem den enkelte og gruppen.
 • Deltagerne bringes til at reflektere over deres interne kommunikation, fx med andre faggrupper, frivillige eller lederen.
 • Hvad gør deltagerne ved deres refleksioner? Bliver det ved snakken, eller kommer det til konkret handling? Hvordan beskrives disse handlinger?
 • Hvad er en barriere for handling?

Konflikter

 • Konflikttyper.
 • Konfliktadfærd.
 • Hvordan forebygges konflikter?

Værdier

 • Mit bud på værdier.
 • I grupper defineres værdier for egne faggrupper og frivilligt arbejde.

Læs om forudsætninger for konfliktmægling

Tilbage til Jeg tilbyder

Tilbage til “Blog”

 


Kontakt mig

Har I brug for en erfaren konsulent med speciale i udsatte familier, en engageret supervisor eller en inspirerende foredragsholder?
KONTAKT MIG og hør, hvad jeg kan gøre for jer
About the Author

Ahmet Demir

Jeg har 30 års erfaring med udsatte børn, unge og familier og særligt kendskab til etniske minoriteter. Mine ydelser er rettet mod, kommuner, skoler og institutioner, privatpersoner. Jeg tilbyder terapi, konflikthåndtering, konsulentbistand, supervision, mentorordninger, foredrag og kurser skræddersyet alt efter behov.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *