Jeg vil indledningsvis nævne, at jeg ikke har den store ekspertise inden for fodbold, hvad en del af jer uden tvivl har. Når det er sagt, vil jeg dele min holdning til FCK’s afvisning af tilskuere med udenlandske navne:

  • FCK’s meddelelse har ramt det menneskelige samvær. Nogle mennesker har med stor glæde bestilt billet for at se og opleve kampen sammen med nære venner, og det en menneskelig reaktion, at de bliver vrede og oplever, at de bliver diskrimineret af FCK’s beslutning.
  • Efter min mening har FCK som professionel organisation et forklaringsproblem. Deres argument med sikkerheden køber jeg ikke. De er professionelle og må tackle udfordringerne i forbindelse med kampen mellem klubberne og ikke mindst deres fans.
  • Jeg mener, at FCK med deres udmelding ikke kan undgå at aktivere følelsen af afvisning hos de mennesker, der fik billetten annulleret. De kan ikke lade være med tænke og føle, at annulleringen skyldtes, at de har et fremmedartet navn og anden etnisk oprindelse. Det er forståeligt, at nogen betragter FCK’s handling som diskriminerende og racistisk.
  • Jeg vil opfordre FCK til at udvise ansvarlighed. Deres udmelding er med til at grave grøfter, som kan have den konsekvens, at nogen reflekterer over deres position inden eller uden for fællesskabet.

Som sagt er jeg ikke fodboldekspert, men ud fra et psykologisk perspektiv kan fodboldkampe styrke fællesskabet mellem tilskuere af alle etniske oprindelser, også uden for et fodboldstadion.

Ud fra mine mange års socialpædagogiske erfaring med unge og ikke mindst mit møde med idrætsforeninger og fodboldklubber vil jeg afslutningsvis sige, at fodbold har en væsentlig betydning for integration af børn, unge og voksne. Via min kontakt til fodboldklubber gennem de unge jeg arbejder med, ved jeg, at disse klubber gør et stort stykke arbejde. Jeg håber, at FCK ser sig omkring og lærer af andre foreninger og klubber, hvordan de håndterer store udfordringer.

Jeg mener klart, at FCK’s melding er diskriminerende. For mig og nok også for andre må vi se på, hvordan vi i fremtiden kan bekæmpe diskrimination og skabe rum, så alle mennesker, der glæder sig til at se en kamp, kan få lov at få den glæde og opleve et fællesskab på tværs af nationaliteter.

Tilbage til “Blog”

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vi bruger cookies til at optimere vores service og målrettet markedsføring 🍪
X