På det sidste, især i forbindelse med regeringens bud på ghettoløsninger, markerer Dansk Folkeparti sig endnu engang på bekostning af andre religioner. Pia Kjærsgårds (PK) udmelding om at bekæmpe islam får mig til at tænke på, hvad hun vil med den melding, som jeg betragter som en totalitær politisk holdning.
Jeg synes, at det er skræmmende med en politisk holdning om at bekæmpe islam, og jeg har svært ved at placere PK’s menneskesyn. Som jeg forstår det, accepterer PK kun én kultur og én religion, og i Danmark er det den danske og kristendommen. Jeg synes, det er et skræmmende menneskesyn.

Jeg har en helt anden opfattelse. Danmark er et land med mange kulturer og religioner, og jeg ser de forskellige kulturer og religioner som en rigdom.
PK kan have sine holdninger for at bevare sin politiske magt i forhold til regeringen og få indflydelse på regeringens politik. Men heldigvis kan Dansk Folkeparti ikke styre udviklingen i Danmark og verden uden for Danmark, da vi lever i en global verden. Uanset hvad Dansk Folkeparti mener, udvikler vores verden sig i den globale retning, hvor der er plads til forskellighed.

Jeg oplever, at holdninger og retorik fra Dansk Folkeparti og andre politiske partier i forbindelse med debatten om etniske minoriteter har negative konsekvenser for de etniske minoriteter. Her er et citat fra en ung, som forleden havde hørt regeringens ghettoudspil: ”Jeg gør mit bedste for at være en del af det danske samfund, og jeg betragter mig som både etnisk og dansk, men jeg bliver ked af at høre på fx politikere, der, når de taler om etniske minoriteter, ser os alle som problemer, og som nogen, der ikke vil integreres… jeg er integreret, men hører politikere og Dansk Folkeparti som ikke vil have os i Danmark…”

Den unges tanker og refleksioner får mig til at tænke på, at nogle politikeres og mediers negative retorik har konsekvenser for især den yngre generation, der opfatter modstanden imod dem pga. deres etnicitet og religion. På det sidste har fx Dansk Folkeparti faktisk bekræftet, at de har meget imod dem, der har en anden religion, fx islam.
Jeg tror, at vores forskelligheder ikke er et problem, men tværtimod en styrke. Forskellige kulturer er for mig en væsentlig rigdom for det danske samfund, og heldigvis oplever jeg i mine daglige relationer og netværk ikke mange mennesker, der deler Dansk Folkepartis totalitære politiske holdninger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vi bruger cookies til at optimere vores service og målrettet markedsføring 🍪
X