Forældre og andre, der har børn i omgangskredsen, ønsker det bedste for dem. Mens du er i gang med at læse mit indlæg, kan du kigge på børnene og se, hvor uskyldige de er. Vores kontakt med børn får os voksne til at reflektere, og de bekræfter livet på mange måder, fordi børns møde med verden er uskyldig, og i forhold til os voksne fremstår de ægte og autentiske. Det er med til at få os til at holde ekstra meget af børn.

Magthaverne tager børns liv

I verden er vi vidner til, at selv om forældre og vi andre vil passe på børnene og skabe et anstændigt liv for dem, vil nogle diktaturer føre krig for at bevare deres egne politiske og økonomiske interesser. Krig er brutal, fx tænker jeg på, at Tyrkiet på det sidste har ført krig mod kurderne i Østtyrkiet, hvilket har kostet uskyldige mennesker livet, heriblandt gravide kvinder og børn.

Cizre'de katledilen anne ve bebeğin hikayesi
Cizre’de katledilen anne ve bebeğin hikayesi

Tyrkisk militær og politi har ikke engang givet pårørende lov til at tage sig af deres døde på gaden eller hjemme i deres eget hus. Undtagelsestilstanden giver ikke mennesker lov til at begrave deres døde, selv om vi har set gadebilleder, hvor kvinder og børn er blevet dræbt af de tyrkiske magthavere.

Hvor er verdenssamfundet?

Uanset kultur, religion og nationalitet har magthavere ikke ret til at slå mennesker ihjel og forbyde pårørende at tage sig af deres døde. Jeg har selv svært ved at forstå magthavernes handlinger og deres brutalitet mod uskyldige mennesker.

Jeg mener, at alle kræfter, der værdsætter menneskeliv, ud fra deres position demokratisk må kæmpe imod krig og for menneskeliv.

Jeg har ikke hørt verdenssamfundet reagere på Tyrkiets brutale krig mod kurderne, men jeg ville ønske, at verdenssamfundet ud fra et humant og demokratisk menneskesyn markerer deres standpunkt over for Tyrkiet.

Ingen magthaver kan bortforklare, at de tager livet af børn. Kurdiske og alle andre børn i verden har ret til at leve, det er vores fremtidige, globale samfundsborgere, som vil kæmpe for et værdigt liv.

Børn ejer ikke rigdom

Jeg er sikker på, at verdenssamfundets reaktion ville påvirke Tyrkiet. Det er så sørgeligt, hvis verdenssamfundet kun reagerer med militære og økonomiske sanktioner mod magthavere, hvor de kan se en økonomisk gevinst.

Selv om børn ikke er rige, må vi ikke overse, at ethvert barn i verden har betydning for deres familie, lokalsamfundet og det globale samfund.

Jeg håber, at verdens politiske magthavere via deres diplomatiske kanaler vil passe på børn, kvinder og uskyldige mennesker og i sidste ende se den menneskelige investering i at passe på alle børn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vi bruger cookies til at optimere vores service og målrettet markedsføring 🍪
X