Mandag d. 20.8. hørte man i DR, at Fredensborg Kommune i Nordsjælland kunne få lov til at rive 43 boliger ned. Begrundelsen for at rive disse boliger ned, som ligger i Kokkedal, er, at man i kommunen gennem mange år har haft problemer med ballademagere.

Derfor har kommunen nu valgt at henvende sig til socialministeren for at få tilladelse til at rive disse boliger ned og i stedet for bygge nogle ældre boliger.

Jeg har i mange år arbejdet inden for det sociale boligområde på Vestegnen, det vil sige Hvidovre Kommune, i Avedøre Stationsby, og her har man også haft sine problemer. Mine erfaringer med mange års arbejde med socialt udstødte og ballademagere siger mig, at Fredensborg Kommunes nedrivning af boliger ikke er nogen løsning.

Det er faktisk ikke en permanent behandling, men en symptombehandling på løsning af problemerne. Selvfølgelig skal man komme de unge ballademagere til livs jeg bryder mig bestemt heller ikke om, at de skal hærge og forstyrre andre mennesker, dette er jeg ganske enig med kommune og socialminister.

Men jeg er ikke enig i den måde, hvorpå kommunen går til værks, hvor de river huse ned og tror på, at dette er en løsning.
Mit bud det er: Se på problemerne, når de starter. Prøv allerede i vuggestue og børnehave at forebygge, inden der kommer virkeligt alvorlige problemer for børn og unge og deres familier. Det vil sige: en forebyggende indsats i en tidlig alder og helhedstænkning.

Hermed tænker jeg konkret på de unges uddannelsesmuligheder og jobmuligheder. Og endvidere arbejde på at gøre dem til en del af det øvrige lokalsamfund. I den forbindelse kræves det, at man har en specielt trænet professionel gruppe, hvor der er opbakning fra politikere og forvaltning.

Og denne gruppe skal virkelig trænes til at opsøge forældrene, når børnene er helt små og gøre forældrene til aktive samarbejdspartnere. Så tror jeg på, at man kan mini-mere problematikken med ballademagere.

Vi kan naturligvis aldrig leve i et lokalområde uden ballademagere vi må se i øjnene, at sådan nogen vil der altid være. Men vi må arbejde på at minimere problemet, og jeg tror på vi kan gøre det ved hjælp af de ovennævnte midler. Og ikke ved at rive huse ned.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vi bruger cookies til at optimere vores service og målrettet markedsføring 🍪
X