Overskriften er fra en syrisk flygtningefamilie med mange børn. Deres familieliv blev ødelagt af den umenneskelige krig i deres hjemland. Jeg er ikke interesseret i at politisere, men i mit daglige og mangeårige arbejde med traumatiserede flygtningefamilier fra hele verden, hører jeg alle flygtninge sige, at de er i nød pga. af brutal krig, som koster utallige menneskeliv. Gennem medierne ser vi, hvordan børn, ældre og syge, som ikke kan forsvare sig selv, bliver slået ihjel.

Flygtningefamilie
Photo Credit: StarsFoundation via Compfight cc

Hvor er vi med demokratiske værdier?
I vores dagligdag rækker vi alle en hjælpende hånd til dem, der er i nød. Når jeg møder organisationer, myndigheder og politikere, hører jeg forskellige synspunkter i forhold til, om fx humanitære organisationer, frivillige borgere og fagfolk skal hjælpe traumatiserede flygtningefamilier.

Bl.a. pga. øgede flygtningestrømme har jeg på det sidste hørt flere politikere fremstå kolde og kyniske. De siger fx, at flygtninge kommer til landet, uden at der er belæg for at søge asyl. Eller at de, der har fået ophold, ikke må få deres familier hertil. Senest vil Venstre fjerne danskundervisningen for de flygtninge, der har fået midlertidig opholdstilladelse.
Jeg har svært ved at forstå de politiske argumenter. Prøv at sætte dig i disse menneskers sted. Deres hjem er ødelagt, de har mistet familiemedlemmer, og nu er de adskilt fra ægtefælle og børn, der enten er i hjemlandet med daglig risiko for at blive dræbt eller stuvet sammen i flygtningelejre i nabolande. Hvordan ville du have det, hvis det var din familie?
Jeg respekterer politiske beslutninger, men efter men mening sættes mennesker, der er anerkendt som flygtninge, i en umenneskelig situation, når de må undvære deres familie.

Ingen danskundervisning til flygtninge
Venstre vil fjerne danskundervisningen for flygtninge med midlertidigt asyl her i landet. Igen er jeg i tvivl om Venstres menneskesyn og værdigrundlag. Danskundervisning er en vigtig del af at kunne blive en del af og bidrage til samfundet, selvom opholdet er midlertidigt.
Her i landet kæmper vi for menneskerettigheder. Hvordan kan vi så forhindre flygtninge i at få sammenbragt deres familie, fjerne danskundervisningen og være fordomsfulde over for asylsøgere?
Jeg ønsker, at vi overholder menneskerettighederne og følger humane værdier, så vi kan række en hjælpende hånd til asylsøgere i Danmark. De kommer for at finde tryghed i en utryg verden. Nøglen til den tryghed er hos vores politikere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vi bruger cookies til at optimere vores service og målrettet markedsføring 🍪
X